سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اگر از خدا چنانکه باید می ترسیدید، به دانشی بی نادانی دست می یافتید و اگر خدا را چنانکه باید می شناختید، با دعایتان کوهها از میان می رفتند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
دوشنبه 91 تیر 19 , ساعت 12:6 عصر

زندگی نامه کامل آیت اللّه سید محمد حسین طباطبایی


| این مقاله به مناسبت روز بزرگداشت علامه سید محمد حسین طباطبایی  فراهم گردیده |

 عکس   سید محمد حسین طباطبایی

زندگینامه سید محمد حسین طباطبایی عنوان این مقاله می باشد که در ابتدا زندگی علامه سید محمد حسین طباطبایی سپس سیاست و اخلاق سید محمد حسین طباطبایی و در آخر هم نظر بزرگان در مورد سید محمد حسین طباطبایی پرداخته شده است ، که فهرست زندگی نامه علامه سید محمد حسین طباطبایی بصورت زیر است :

زندگانی محمد حسین طباطبایی

آثار و تالیفات سید محمد حسین طباطبایی

اخلاق علامه طباطبایی (ره)

چندین خاطره از علامه طباطبایی

دانلود کل زندگینامه علامه سید محمد حسین طباطبایی (65 صفحه) در ادامه مطلب

 

علامه سید محمد حسین طباطبایی

تولد سید محمد حسین طباطبایی

روزهای ماه «ذیحجه» 1321 ق. یکی پس از دیگری می‎گذشت ، ناگاه «کعبة کرامت الهی» زیبا چهره‎ای نورانی را در آغوش پدر و مادری مهربان نهاد. آری طفلی دیده به جهان گشود که نور سیادت بر سیمای بلورینش آینده‎ای روشن را خبر می‎داد. نام سید محمد حسین طباطبایی را « محمد حسین » نهادند و آن را به تبرّک نام «جدّ و فرزند» مایة برکت شمردند. زیرا خاندان محمد حسین، خانواده‎ای اصیل بود که هماره بیرق بزرگی در دست داشته و شهر تبریز لبریز از نام آنان بوده است.

.

دوران کودکی علامه سید محمد حسین طباطبایی

دوران کودکی سید محمد حسین طباطبایی با توفان حوادث و بلا همراه بود. بیش از پنج بهار از عمر عزیزش نگذشته بود که مادری مهربان و با فضیلت را از دست داد. بغض غم و اندوه بی‎مادری او را رها نکرده بود که گرد یتیمی بر وجودش سنگینی کرد و از دیدن روی پدر محروم شد. همراه با برادر کوچکتر خود تنها ماند اما هماره دست لطف خداوندی سایه‎بان مرحمتی بر سر سید محمد حسین طباطبایی بود. مدت زیادی از تحصیل سید محمد حسین طباطبایی نمی‎گذشت که علاوه بر قرآن مجید، کتابهای گلستان، بوستان، اخلاق مصوّر، تاریخ معجم، ارشاد الحساب، نصابْ الصبیان و دیگر کتابهای متداول در مدارس آن روز را فرا گرفت.

.

تحصیلات سید محمد حسین طباطبایی 

سید محمد حسین طباطبایی مدت یازده سال در کنار مرقد نور آفرین امیر المؤمنین ـ علیه السلام ـ کسب علم کرده وی خوشه چین زبر دست بود که بیشترین استفاده را از فرصت فراهم آمده نمود. فقه، اصول، فلسفه، ریاضیات، رجال را از محضر اساتیدی والا مقام فرا گرفت. بزرگانی چون: آیة الله نائینی، سید ابو الحسن اصفهانی، سید حسین بادکوبه ‎ای، سید ابو القاسم خوانساری، حجت، حاج میرزا علی ایروانی و میرزا علی اصغر ملکی.

.

آثار و تالیفات علامه سید محمد حسین طباطبایی

1? تفسیر المیزان

2? بدایة الحکمة

3? نهایة الحکمة

4? اصول فلسفه و روش رئالیسم

5? حاشیه بر کفایه

6? شیعه در اسلام

7? مجموعه مذاکرات با پروفسور هانری کربن

8? خلاصة تعالیم اسلام

9? روابط اجتماعی در اسلام

10? بررسی های اسلامی

11? آموزش دین

12 و 13 و 14? رسالة انسان قبل از دنیا، در دنیا و بعد از دنیا

و …

.

شاگردان علامه طباطبایی

1? شهید مرتضی مطهری

 2? شهید سید محمد حسینی بهشتی

 3? امام موسی صدر

4? ناصر مکارم شیرازی

5? شهید محمد مفتح

 6? شیخ عباس ایزدی

 7? سید عبدالکریم موسوی اردبیلی

 8? عز الدین زنجانی

 9? محمد تقی مصباح یزدی

10? ابراهیم امینی

 11? یحیی انصاری

 12? سید جلال الدین آشتیانی

 13? سید محمد باقر ابطحی

 14? سید محمد علی ابطحی

 15? سید محمد حسین کاله زاری

 16? حسین نوری همدانی

 17? حسن حسن زادة آملی

 18? سید مهدی روحانی

 19? علی احمدی میانجی

 20? عبدالله جوادی آملی و…

.

وفات سید محمد حسین طباطبایی

علامه سید محمد حسین طباطبایی سرانجام پس از 81 سال و 18 روز عمر با برکت و زندگی پرتلاش در 18 محرم 1402 قمری (24 آبان 1360 شمسی) غبار غم و بیرق ماتم در سراسر میهن اسلامی بر پا شد و دلهای پاک اندیشمندان و بزرگان عرصة علم و دانش غرق اندوه گردید.

.

چندین خاطره از علامه طباطبایی

نماز شب

استاد علامه طباطبایی نقل کردند:

چون به نجف اشرف برای تحصیل مشرف شدم، از نقطه نظر قرابت و خویشاوندی گاهگاهی به محضر مرحوم قاضی شرفیاب می شدم، یک روز در نجف { درکنار } در مدرسه ای ایستاده بودم که مرحوم آیت الله قاضی از آنجا عبور می کردند، چون به من رسیدند دست خود را به روی شانه ام گذاردند و گفتند:

ای فرزند ، دنیا می خواهی نماز شب بخوان ، آخرت می خواهی نماز شب بخوان!

صعود و پرواز شهید

پس از واقعه هفتم تیر که نزدیکان و اطرافیان علامه طباطبایی نمی خواستند خبر شهادت دکتر بهشتی را به علت کسالت علامه به ایشان بدهند، در همین احوال یکی از اطرافیان علامه طباطبایی به اتاق ایشان می روند و علامه به او عبارتی بدین مضمون می فرمایند:

چه به من بگویید و چه نگویید من آقای بهشتی را می بینم که در حال صعود و پرواز است.

اثر ذکر یا الله

شخصی نقل کرد که گرفتار وسواس شدیدی شدم؛ به طوری که توانایی تکبیرة الاحرام گفتن نماز را نداشتم.

روزی در منزل استاد بزرگوار، علامه سید محمد حسین طباطبایی، خدمتشان مشرف شدم و ناراحتی خود را به عرض آن واصل به حق رساندم. مرحوم علامه طباطبایی فرمودند:

هرگاه می خواهی نماز بخوانی، یک یا الله بگو، سپس نماز را شروع کن.

به منزل رفتم؛ هنگام نماز فرا رسید و آماده به جا آوردن این واجب شدم. در آن حال دیدم اثری از آن بیماری وسواس که مانع از به جا آوردن نماز بود در من نیست و نیازی [هم] به گفتن یا الله پیدا نکردم. فهمیدم همان یا الله آقا طباطبائی باعث شفایم شده است.

و …



لیست کل یادداشت های این وبلاگ